יש נשים שמתלבשות לפי מצב רוח, ויש כאלה שהמצב רוח שלהן מושפע ממה שהן לובשות. שמלת גלביה היא דוגמא מצוינת לכך. גם אם את במוד של חופש וגם אם לא, ברגע שתזרקי על עצמך אחת - מיד תציף אותך תחושה חסרת דאגות ביחד עם קלילות ואווירה של ואקאנס באיביזה.
המותג המקומי "גלביה", שחוגג שבע שנות פעילות, מתח את הקונספט של הכפתן הרקום לכדי סיפור שלם של בוהו הכולל את להיטי הז'אנר המוכרים בהם טופים, שמלות באורכים שונים, חצאיות מקסי, הרבה אוברסייז, כותנה, רקמות ואקססוריז תואמים. "כשפתחנו", מסבירה אתי צאיג, חצי מהבעלים (החצי השני היא מירב הדרי), "כולם מסביבנו תהו 'מה תעשו כשזה כבר לא יהיה טרנדי יותר?' אבל בינתיים עדיין כולם עושים גלביות וזה משתנה כל הזמן בניואנסים חדשים".
אז אם באמת כולם עושים את זה, מה מייחד את "גלביה" שכבר עונה שניה ברציפות מוכרת לרשת האמריקאית המצליחה ג'יי קרו את כל הקולקציה כספיישל אקזוטי לעונת ריזורט? קונספט מהודק, דיוק בגזרות ובצבעוניות וגם ניהול עסקי נכון הם חלק ניכר במשוואה המצליחה. בנוסף, ניסיון רב השנים של צאיג, שעומדת מאחורי להיטי העבר ספידי וילדותי, לבטח לא מזיק.
ואיך מתרגמים את שפת החופש הקייצי של גלביה לחורף הישראלי? ההשראה לאוסף התגבשה בעת טיול משותף לפרו שעשו הדרי וצאיג, הכולל ביקורים בכפרים ובשווקים בהם הוצגו עבודות יד ואמנות של שבט האינקה. אלה היוו את הבסיס לאלמנטים הרקומים על הדגמים שיוצרו (בהודו) על גבי טקסטיל מחמם יותר כמו פרנץ' טרי, סריגים וכותנות מאסיביות. גם בגזרת הצבעוניות הגוונים קיבלו עומק חורפי כמו אפור מלאנג', נייבי, בורדו וסגול.
המסקנה שלנו לגבי הבגדים של גלביה מזכירה קצת את הקונספט של האינסטגרם - אם אפשר לצלם את השגרה האפורה שלנו לכדי חיי אילוז' מעוררי קנאה, אז למה בעצם לא להתלבש ככה?
גלביה. טווח מחירים: 590-1,490 שקלים. להשיג ברוטשילד 1 תל אביב וקניון ארנה בהרצליה.