בכניסה לחדר התצוגה של מותג האופנה המקומי 'קסארה' ניצבת בובת ראווה. על מותניה, מלופפת חגורה עם אבזם בדוגמת האות H, כעיצוב בעל דמיון שאינו משתמע לשתי פנים לאחד הדגמים האייקונים של בית האופנה הצרפתי העילי 'הרמס'. במידה רבה, קבלת הפנים האגבית הזו, מסכמת באחת את החוויה הכוללת שהמותג, אשר הוקם על ידי משפחת שאלתיאל לפני כ-13 שנים ונמכר בכ-100 בוטיקים ברחבי הארץ, מבקש להעביר את קהל לקוחותיו. במילים פשוטות - שימוש חסר מעצורים, אולי גם חסר בושה, במגמות ורעיונות פרי מוחם של מעצבי העל המשפיעים בשוק. אסטרטגיה, שאפשר לנסח אותה גם כך זארה, הדור הבא.
על פי יניב שאלתיאל, שיחד עם אחותו מיטל רדלי, אמון על העיצוב והקניינות של קסארה, ייצור כל הסחורה נעשה במזרח הרחוק, בשני קווי ייצור בלעדיים. לדבריו, הם מגבשים בארץ את הקונספטים העונתיים (שכאמור מתחקים היטב אחר כל טרנד אפשרי), ואותם מפתחים בסין וקוריאה יחד עם צוות של תדמיתנים ושאר אנשי מקצוע. בשיאה של העונה, מגיעים למטה החברה בדרום תל אביב בין 8-10 דגמים, אחת לעשרה ימים. "כמו שכבר אמרו עלינו, אנחנו לא ממציאים", שאלתיאל מסביר במודעות מלאה את האסטרטגיה, "יש מעצבי על טובים וגדולים מאתנו, שמהם הכל זולג לשאר התעשייה".
בדומה לקולקציות קודמות, הקולקציה לקיץ 2012 היא מבחן רב ערכי במוסר. מצד אחד, במקום תרגומים של טרנדים מונח שהפך פופולרי ומטרתו למשמש מכבסת מילים לחיקוי לא הוגן של רעיונות של אחרים מוכשרים מובאים בקסארה פעמים רבות דגמים על סף ההעתקה, כמו למשל שמלת א-סימטרית ובהירה, המחופה בהדפסים רוויים של קישואים ופרחי-זוקיני, בדוגמא כמעט זהה לזו שכיסתה דגם מדובר במיוחד של דולצ'ה וגבאנה. מצד שני, כאשר נזרקים לחלל האוויר מושגים כמו 'הדפסי איקט', 'בובו-שיק', או 'השראות שמקורן באולימפיאדה', ואפילו מקורות קונקרטיים יותר "התיק הזה הוא לא בלעדי לנו, כי הוא דומה למיו מיו" - מתגבשת ההכרה כי האחראים למותג הם בעלי בקיאות עצומה בכל מיקרו-מגמה ופרט הקשורים לצו השעה באופנה.
באופן הזה, אין ולו? נושא עונתי אחד שאינו זוכה להתייחסות, ואף תוך ניסיון לבטא את נקודת הקיצון שלו. בדומה לדגמי הרשת הספורטיביים של אלכסנדר וונג, מוצעת בקסארה שמלת מקסי ארוכה ומחוררת לחלוטין, שאוצרת את המנעד הסקסי-אתלטי כולו; מנגד, מכנסי שרוואל ארוכים וקצרים, מודפסים בפראות מעוררת בצורות גיאומטריות שבטיות. אפילו דוגמאות לשימוש בתחרה אנגלית, חומר שצף אל התודעה בזכות הקולקציה העונתית של לואי ויטון, מתגלות על שמלות קצרצרות בצווארון פיטר פן.
בעוד שהשאלה 'האם זה בסדר?' עשויה להיענות באין ספור תשובות סובייקטיביות (ולאור דרכי פעולתן של רשתות האופנה בשנים האחרונות קסארה פשוט הולכים צעד אחד קדימה), דבר אחד מוחלט ההצבעה של הקהל ברגליו. "יש בוטיקים שאנחנו מהווים בהם 70%-80% מההיצע", אומר שאלתיאל.
ההכרה בשם קסארה, שזוכה לפריחה תודעתית, הובילה גם לשני תכנונים קרובים חנות מותג ראשונה, שתפתח ברחוב דיזנגוף בתל אביב לקראת העונה הבאה, וכוונה ממשית לייסד קו גברים תחת השם 'קסארה-מן'. האחרון, אגב, יקרה רק לאחר "שהמטרוסקסואל יחזור".
טווח מחירים: חולצות 179-319 שקלים; טוניקות שמלות 199-489 שקלים; מכנסיים: 249-329 שקלים; נעליים 119-499 שקלים; אקססוריז 69-149 שקלים
לבירור חנות קרובה: טל' 6810814 03