ארבע שנים עברו מאז שמעצבת התכשיטים ליאת גינזבורג, החליטה להתחיל ליצור מאוסף חלקי הווינטג' שלה, את מה שהיווה בסופו של דבר את "ההתחלה של סגנון התכשיטים האקסטרימיים שלי, כמו שמכירים אותם היום", כפי שמציגה זאת גינזבורג. אוסף הווינטג' כלל בובות ישנות, צעצועים ו"כל מיני דברים בסגנון", כשבמהלך הצעדים הראשונים הללו, מי שהיו שם בשביל להבין את הפוטנציאל והייחוד שעומד מאחורי העיצוב של גינזבורג, היו בעיקר עיתונאי האופנה והסטייליסטים.
כל מי שיצא לו ליהנות מאהדה תקשורתית בתחום האופנה, יודע שזו לא תמיד מתרגמת את עצמה להצלחה ולנהירה של לקוחות. למעשה, לא פעם ההפך הוא הנכון. ובכל זאת, גינזבורג מציינת בשמחה, שמלבד אותם אנשי מקצוע שנמשכו לתכשיטה הגדולים והצבעוניים, שהופכים את הפלסטיק והצעצוע לסיפור אחר לגמרי, היו גם כמה "לקוחות אמיצות ופורצות דרך שהיו הראשונות לבוא בעקבות הסטייליסטים והעיתונאים".
היום, מספרת גינזבורג, גם אלו שבהתחלה התקשו לעכל את החדשנות שהבאתי עם עיצוביי, עונדות את התכשיטים שלי. אבל למרות שהצליחה להטמיע את סגנונה הייחודי בשוק האופנה, ואפילו הגיעה למספר נקודות מכירה בחו"ל, היא המשיכה עד לא מזמן למכור את תכשיטיה בדוכן קטן ביריד המעצבים של דיזנגוף סנטר, מעוז המעצבים הצעירים שאמור לשמש כסוג של נקודת התחלה, ולא נקודת קבע. לא אם הצלחת ליצור לעצמך קהל לקוחות נאמן.
חנות משל עצמה פתחה גינזבורג במרץ 2011. "על סטודיו וחנות חלמתי זמן רב. התלבטתי איפה ואיך, ולאחר חיפושים רבים הגעתי לחלל בטשרניחובסקי שעמד סגור במשך 8 שנים, וכאילו חיכה רק לי". על השאלה למה זה לקח לה כל כך הרבה זמן, עונה גינזוברג את מה שמעצבים רבים יודעים ואולי לא מרשים לעצמם להודות בו, "המטרה שלי היא שאני אוכל כל הזמן להמשיך ליצור ולחדש, ככה שהפלטפורמה של המכירה פחות העסיקה אותי, יותר עניין אותי ליצור עוד דברים חדשים, יותר מקוריים, יותר חדשניים כל הזמן. אני לא טיפוס של אמצע הדרך, ולקח לי זמן להחליט מתי ואיפה לתקוע יתד".
והיתד הזה הגיע עד לפסטיבל קאן, במאי האחרון, בעזרתה של יובל שרף, שענדה שרשרת בעלת נוכחות של גינזבורג. כשהיא לובשת גופייה לבנה וחצאית שחורה, הצליחה שרף לתת ללוק שלה משמעות אחרת לחלוטין, בעזרת כל הצבע שעיטר את המחשוף שלה. אישור נוסף ליכולותיה קיבלה גינזבורג מטריני וסוזנה בביקורן האחרון בארץ. הן נחשפו לתכשיטיה, התאהבו, קנו לא מעט מהם, וגם עזרו לה לפתח קשרים בלונדון, שמתחילים להירקם בימים אלה. לשתי הנשים הלונדוניות, שצבע הוא אחד האובססיות הגדולות שלהן, גינזבורג היא חלום שמתגשם.
גינזבורג מספרת שהחום של הקיץ והלחות, מובילים ישראליות רבות לצאת מהבית בשמלת טריקו קלילה או חלק עליון שמסתכם רק בגופייה, לוק שמשמש כבמה הנכונה ביותר לתכשיטיה הצבעוניים. "בגלל זה אני חושבת שהשתמשו בתכשיטים שלי להמון הפקות של בגדי ים שנעשו בשנים האחרונות - התכשיטים שלי אוהבים שיש להם מקום שבו הם יכולים לבוא לידי ביטוי". עם פתיחת הסטודיו החדש, שהוא גם חלל מכירה ותצוגה, למשפט האחרון של גינזבורג יש כמה וכמה משמעויות.
טווח מחירים 180-3,300 שקלים.
ליאת גינזבורג, סטודיו וחנות, טשרניחובסקי 9, תל אביב.
שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-19:00; ו' 10:00-16:00.
ניתן להשיג גם בקפה ביזאר, בן יהודה 150, תל אביב; בנקר, דיזנגוף 210, תל אביב; בוטיק 5, לינקולן 5, תל אביב; עלמה, מתחם התחנה; ששון קדם, דיזנגוף 213, תל אביב; אנה קיי, דיזנגוף 50, תל אביב.
צילומים: יח"צ
אהבתן? בואו לספר לנו בפייסבוק