תעשיית האופנה מוצפת, זה לא סוד. מדי שנה נפלטים מבתי הספר לעיצוב מעצבי אופנה טריים, היישר אל השוק הקשוח, ונאלצים להתעלות מעל הממוצע הרחב של מעצבי הבגדים, נעליים, תיקים, תכשיטים ושאר ירקות, כדי להגיע אל לב התודעה האופנתית של הלקוחות.
חגית פינק (53) לעומת זאת, לא למדה בשנקר וגם לא בבצלאל. היא לא התמחתה אצל מעצבים רבי קומה והיא גם לא אוחזת בבוטיק מעוצב להפליא. למראית עין, מדובר בנתוני פתיחה לא אופטימליים, אבל דווקא מתוך פוזיציית האנדרדוג, מתגלה מעצבת אותנטית עם המון נכונות ללמוד ולהתפתח. נינט, אפרת אנזל והילה קורח כבר גילו אותה.
לפינק לקח קצת יותר מכמה עשרות שנים, כדי להבין שהיא רוצה לעסוק בעיצוב תכשיטים. בעברה הספיקה להתגורר בפילדלפיה, לקבל תואר בספרות ופילוסופיה, ללמוד רפלקסולוגיה, לעבוד בחנויות שונות והרשימה עוד ארוכה. אבל במשך הרבה זמן היא הרגישה שהיא לא מממשת את עצמה. האהבה לאסתטיקה ועיצוב אמנם תמיד הייתה שם, אבל רק לפני שנתיים נפל לה האסימון.
"לא ידעתי כלום על עסקים", מודה ומתוודה המעצבת, "גם לא היה לי ברור מה הכיוון שלי. מה שכן היה ברור זה המוטו: לקחת את עצמך בידיים ולא לפחד לעשות שינויים". ברגע שהחליטה לעשות סוויץ' ולהתחיל לעסוק בעיצוב תכשיטים, היא החלה לקחת שיעורים פרטיים ממושכים אצל הצורפת מירב קמינר, במהלכם למדה לעצב ולהתמודד עם תחום השיווק של אותם עיצובים, שהיה זר לה לגמרי.
כעבור חצי שנה של לימודים והתנסות אינטנסיביים, הקימה פינק את המותג שלה - Rouge by Hagit Fink, מותג אקססוריז אורבני על טהרת העור והמתכת. את ההשראה היא שואבת מטקסטורות שונות של בדים, הדפסים, פיסים ואלמנטים מיוחדים וכמובן פריטי עור שונים כמו מעילים, נעליים וחגורות.
"העור הוא רך, בניגוד לחומרי המתכת הקשים. היצירה איתו היא אסוציאטיבית בשבילי ומרגשת אותי", מסבירה פינק את חיבתה העזה לעור כחומר גלם, "אפשר לחתוך, לקרוע, לגזור, לחבר ולקמט אותו".
פינק משתמשת גם בחומרי גלם מעודנים יותר כמו כסף, פנינים אמיתיות, אבנים טובות, עץ וגולדפילד, ומשתדלת להוסיף טוויסט קטן בכל עיצוב, למשל על ידי חיבור יריעות העור לשרשרת עצמה באמצעות אבזמים של חגורה או סוגר שהוא למעשה תופסן של מחזיק מפתחות. פינק בודקת ומנסה על עצמה כל תכשיט שהיא מעצבת, בכדי לוודא שהוא מונח היטב על הגוף.
כתב היד של פינק אמנם מובחן ואישי, אך לעתים הוא נבלע על ידי רעשי רקע סגנוניים, שגורמים לה לסטות מהדרך ולעצב מדי פעם תכשיטים שנראים מנותקים משאר הקולקציה, כגון טבעות ועגילים בסגנון רטרו.
גם החספוס הגס של העור והמתכת, עדיין לא לגמרי מתמזג עם יתר החומרים, וניכר כי קו העיצוב עוד צריך להבשיל ולהתגבש. "אני מנסה לעשות פריטים זהים, אני פשוט טיפוס שנורא מתפזר ולכן אני כל הזמן עושה דברים שונים", מעידה על עצמה המעצבת בחינניות, "בסופו של דבר רוב הפריטים הם one of a kind, מה שחשוב לי זה לגבש קו משל עצמי".
מחירים
טבעות: 150-300 שקלים; צמידים: 150-300 שקלים; שרשאות: 180-450 שקלים; חגורות 130-330 שקלים.
להשיג ב: לימקה, שלמה המלך 2 תל אביב; נטע אפרתי, רבי אח"א 4, שוק הפשפשים יפו; קולקט, מונטיפיורי 30, תל אביב; KerenveMichal, לבונטין 6, תל אביב; שיקמדיי, ועידת קטוביץ' 35 פינת יהודה המכבי, תל אביב; תיקי עמנואל, דיזנגוף 246, תל אביב; גלריה אורית קוטאי, רציף העלייה השנייה, יפו העתיקה; סימטריה, הקניון המחודש, יקנעם; הבוטיק של נוהר נוימן, קיבוץ יפעת; בוטיק המעצבים בסנטר, ימי חמישי ושישי, דיזנגוף סנטר תל אביב.