הרבה גלגולים עברה תספורת הקארה במהלך השנים. ב-1909 נולדה בפריז התספורת הקסדתית המכונה בעגה המקצועית כתספורת "בוב". ממציא התספורת הוא מעצב שיער בשם אנטואן, שהחליט לחתוך ללקוחה שלו את השיער באופן חד וסימטרי בחלק שבין האוזן לסנטר. השמועה על התספורת החדשה רצה מפה לאוזן, שלא לומר מאוזן לאוזן, והתנחלה חזק אצל קבוצת בלומסברי בבריטניה, המכילה אמנים אינטלקטואליים שהשפיעו על התרבות והפוליטיקה בממלכה. בשנות ה-30 הגיחה לחיינו הדמות המצוירת בטי בופ, שהציגה לראווה קארה בגרסה הנשית והמינית. מאוחר יותר, לקראת שנות הארבעים, השיער הגלי והנפוח נכנס חזק לאופנה והקארה חזר בגרסה רכה ורומנטית. אייקונית קארה של שנות ה-60 היא ג'קי קנדי האלמותית, שהראתה לעולם מה זה קארה קלאסי.
ב-1994 יצא הסרט "ספרות זולה" של קוונטין טרנטינו בכיכובה של אומה תורמן שגרמה לנו לרייר על תספורת כמו שהרבה זמן לא ריירנו. הקארה היווה חלק בלתי נפרד מדמותה ששידרה עוצמה נשית קשוחה בשילוב סקסאפיל מתוחכם. הקארה שוב נכנס רשמית לרשימת המראות הנכונים של התקופה. בעשור האחרון נתקלנו גם בטרנד הקארה הלא סימטרי שעבד מאוד יפה.
וכהוכחה חותכת שהקארה הוא כאן כדי להישאר, תמיד אפשר להסתכל על הבוסית של עולם האופנה, עורכת "ווג" האמריקאי אנה וינטור, שמתהלכת בקארה-בוב עם פוני החל משנת 1988 ועד היום. היא סיפרה בראיון ב-2006 שהיא נוהגת לגזום את קצוות שיערה מדי יום, בכדי לשמור על בריאותו. או שסתם כדי לספק אובססיה מוזרה.
הקארה תמיד היה נתון לאינספור גרסאות ופרשנויות, ועם זאת נותר קלאסי. מומלץ לכל אישה לנסות להסתפר קארה לפחות פעם אחת בחיים, בטח ובטח היום, כשלרשותנו נתונים מגוון מוצרים שעוזרים להתמודד עם שיער בעייתי מכל הסוגים.
הקארה חוזר: נשות הוליווד מיישרות קו
11.8.2014 / 11:15