בווידיאו: הזוג הנשיאותי רוקד בנשף ההשבעה.
ביי ביי עידן קרדשיאן, ברוך הבא עידן טראמפלנד
אחרי וויקנד של חגיגות, שמלות, הפגנות מחאה והשבעה של נשיא ארה"ב החדש, אפשר להגיד באופן סופי: ביי ביי עידן קרדשיאן, ברוך הבא עידן טראמפלנד. כן, הרשת לא משקרת, ובחודשים בהם קים לקחה פסק זמן מהמדיה, נולדה מפלצת שממלאת בעניין חדש את כל כלי התקשורת העולמיים במגוון חזיתות. בסופשבוע האחרון נרשם שיא חדש של התעסקות בהקשר הפוליטי שמאחורי המלתחה של האישה הראשונה הנכנסת, נושא שקרוב לוודאי ימלא את הכותרות לפחות בארבע השנים הקרובות.
אז מה היה לנו בקצרה? צבעוניות מפייסת של לבן, תכלת וגם זהב - כדי שחלילה שלא נשכח מי המלכה החדשה בשטח; הומאז' שנוי במחלוקת לג'קי קנדי ולננסי רייגן; וכן שלושה מעצבים שהסכימו להקריב את שמם לטובת פרסום שעדיין לא ברור מה טיבו.
מראה שייזכר לדורות: מלניה טראמפ בטקס ההשבעה
החגיגות נמשכות: שמלת הנשף של מלניה טראמפ
המסרים הסמויים מאחורי שמלת הנשף
על המעצב הראשון, ראלף לורן, והחליפה התכולה שלו, נעשתה כבר עבודת דוקטורט ברשת עם ניסיון ברור להתחבב עם ערכיות, ממלכתיות, שמרניות, אמריקאיות, שורשיות וכדומה. לעומת זאת הבחירה בהרווה פייר, מעצב אופנה ממוצא צרפתי שכיהן עד לא מזמן כמנהל אומנותי בבית קרולינה הררה, כבר פחות מובנת מאליה.
על פי הדיווחים, את השמלה הלבנה חושפת הכתפיים הוא עיצב בשיתוף פעולה עם מלניה. בהתחשב בעובדה שאיוונקה לבשה שמלה בעיצובה של קרולינה הררה עצמה באותו הערב אחרי שזו כבר הצהירה בעבר שתשמח להלביש את גברת טראמפ, נשאלת השאלה מדוע בחרה מלניה באקס סגן שלה? האם נעשה הומאז' למישל אובמה בקידום מעצבים צעירים ולא מוכרים? או אולי זו מעין הצהרה סמויה שהיא יכולה להסתדר גם ללא השמות הגדולים שמתקוטטים ברשת עם הסוגיה "להלביש אותה או לא?".
אישה בונה, אישה הורסת
ועוד נקודה למחשבה: כמו מלניה, גם פייר הוא מהגר בארה"ב. גם על שמלת המקסי הזהובה, אותה לבשה מלניה לארוחת הערב החגיגית שלפני ההשבעה, חתומה מהגרת נוספת - רים אקרה - מוסלמית ממוצא לבנוני שמזוהה עם הופעות שטיח אדום זוהרות של גוון סטפאני, ג'יי לו, רובין רייט ואוליביה ווילד.
אקרה מחזיקה סניף מרכזי בביירות, לגביו התוודתה "לבי נמצא שם" בראיון שפורסם לפני כארבע שנים במגזין וניטי פייר. למי ששכח, יחסו של טראמפ לנשים, מהגרים ומוסלמים מהווה חלק ניכר מהנושאים השנויים במחלוקת שמתסיסים את רוב מתנגדיו. אז מה נסגר עם מלניה? האם היא מנסה למשוך אש או דווקא להעביר מסר של ריכוך לדעות של בעלה?
מעצבי אופנה תחת מתקפה
מי שבינתיים סופגת את האש היא רים אקרה שהעזה "לסייע לאויבת" כפי שאחד המצייצים בטוויטר סיכם. חשבון האינסטגרם שלה ספג מתקפה אגרסיבית, שכללה לקוחה שהצהירה שהיא מבטלת את ההזמנה לעיצוב שמלת כלה. גם ראלף לורן לא זכה רק לתשבוחות, ולצד הכתבות המפרגנות צצו קריאות להחרימו, בעיקר ברשתות החברתיות (שם עדיין לא מפחדים להתפלש בחוסר פוליטיקלי קורקט) עם האשטאג #boycottralphlauren ומגוון ציוצים כמו "ובכן, נראה לי שאני צריכה להיפטר מהסוודר החדש שלי עכשיו" או "לא עוד ראלף לורן בשבילי".
מה עדיף - להיות מסוקרת ולהיפגע או לא להיות מסוקרת בכלל?
כרגע מי שעמד באופן מרשים בהבטחתו הוא האתר האמריקני המוביל פאשניסטה, שהצהיר בנובמבר אשתקד, כשבוע לאחר הבחירות לנשיאות, שלא ישקיע בסיקור המלתחה של גברת טראמפ. "אם אתם מחפשים אתר שיציין תדיר את הופעותיה, פה זה לא המקום", נכתב במאמר המערכת, "זאת בין היתר בשל עמדת בעלה נגד נישואים חד מיניים, המהווה פגיעה חמורה בתעשיית האופנה - שרבים ממנה נמנים על חברי קהילת הלהט"בים". ואכן, בסיקור של אירוע ההשבעה ניתן היה לראות באופן מופגן רק את מישל אובמה והילרי קלינטון, תוך התעלמות טוטאלית וצורמת ממלניה טראמפ. אירוע עיתונאי חסר תקדים בכל הנוגע לאופנת הבית הלבן.