טיזר לשער החדש בטוויטר של ווג ערביה
ב-17 באוקוטובר פירסם מגזין ווג ערביה בטוויטר שלו סרטון טיזר המקדם את שער הגיליון הבא. מהטיזר הקצרצר והתזזיתי ניתן היה להבין שהקונספט הוא ריהאנה בתפקיד נפרטיטי. כלומר הזמרת הברבדית בתפקיד המלכה המצרית מהמאה ה-14 לפנה"ס. וכמו כל דבר שקשור בריהאנה, הבילד-אפ עורר סקרנות רבה, ותמונות מההפקה הפורימית של המגזין נראו בכל מקום.
בצילום של גרג קאדל, ריהאנה כרגיל יפהפיה הורסת. היא לובשת אופנת גוצ'י צנועה ובלתי חושפנית בעליל וחובשת "כתר נפרטיטי" - גרסת מחסן תחפושות שעוצבה על בסיס הכתר בפרוטומה המפורסמת של נפרטיטי. הפסל העשוי אבן גיר וקישוטי טיח, הוא בן יותר מ3,000 שנה, ומאז גילויו ב-1912 בידי האגיפטולוג היהודי גרמני לודוויג בורקהרדט, הוא מוצג ב"מוזיאון החדש" בברלין.
ממש כמו שטען המגזין בטיזר אחר, זה שפורסם באינסטגרם, אכן מדובר ב"שתי נשים איקוניות", אבל קשה שלא להבחין בבעייתיות מסוימת בחיבור. ובקיצור, יש פה מן הניכוס התרבותי. אבל יש להודות שהצילומים עצמם יפים וההפקה מפוארת ומרהיבה. חיפוש ברשתות מוביל לכמה וכמה איורים מאת גולשים.
נפרטיטי (שמשמעות שמה הוא "האישה היפה הגיעה"), הייתה רעייתו הראשית של אחנתון מלך מצרים, אם שש בנותיו, אמו החורגת של פרעה תות ענח' אמון ומלכה-שותפה. היא מלכת מצרים המפורסמת ביותר בתודעה המערבית אחרי קליאופטרה, ואף השפיעה על שינוי הסטנדרטים של היופי הנשי במאה ה-20. ללא ספק אישה מרתקת בהיסטוריה של מצרים העתיקה.
ריהאנה, כוכבת-על ויפה לכל הדעות, היא זמרת ושחקנית ילידת סיינט מייקל, ברבדוס, ממוצא ברבדי, אירי ואפרו-גינאי. ברבדוס היא מדינת אי בים הקריבי שהייתה בשליטת בריטניה החל מהמאה ה-17 ועד לקבלת העצמאות ב-1966. מה הקשר בין שתי הנשים הללו? אין ממש. אולי רק גוון עור משגע. אה, וגם קעקוע של אישה מצרית מהעולם העתיק - שאולי זו נפרטיטי - שיש לריהאנה על בית החזה. אולי זה היה בכלל רעיון שלה?
"עושים היסטוריה באופנה. בהפרש של אלפי שנים, שתי נשים איקוניות ייפגשו סוף סוף בעמודי ווג ערביה".