כחלק טבעי מהטרנד האסייתי ששטף את מסלולי האופנה לקראת עונת אביב-קיץ 2013, אי אפשר שלא להבחין בעדנה המחודשת לה זוכה הקימונו, שקיבל עשרות פרשנויות, חלקן קרובות למקור וחלקן ממש לא. פריט הלבוש היפני המסורתי הושפע במקור מתרבות הלבוש הסינית המסורתית. אך מה שהיה פעם שם קוד גנרי ללבוש אוריינטלי, מזוהה כיום באופן מסורתי כפריט לבוש טקסי המשמש נשים בעיקר.
הנוכחות של שתי המעצמות סין ויפן מורגשת היטב בשנים האחרונות בתעשיות השונות, כאשר גם תעשיית האופנה היא אחת מהן. מסתמן כי המזרח שהפך תחילה לכוח העיקרי שמניע את התעשיה ברמת הייצור, הפך בעונות האחרונות גם לכוח קנייה משפיע, המעורב במגמות אופנה. בתי אופנה עילית כמו דמיר דומה, אטרו, הרמס, דריס ואן נוטן, אמיליו פוצ'י, לנווין ואפילו פראדה כבר נתנו את הפרשנות האישית שלהם לתרבות הלבוש של המזרח.
הדפסים של להבות ודרקונים, פיתוחים ופרחים אוריינטליים, שימוש בבדי סאטן ומשי מהווים חלק ניכר מהאינטרפרטציה האופנתית, אך בולטת מכולם היא הגזרה המיוחדת שמזוהה עם הקימונו. חלוק הקימונו הקלאסי עשוי משי וגזרתו מאופיינת בשרוולים רחבים, שלרוב מסתיימים מעט אחרי המרפק. סביב הקימונו מלופפת חגורת אובי רחבה שנקשרת מאחור. הקימונו כבר עשה איתותים של קאמבק בקיץ שעבר, אך נראה כי העונה הנוכחות שלו מורגשת יותר. ניצני קימונו מתחילים ללבלב גם ברשתות האופנה ובחנויות המעצבים, וכך אפשר למצוא חולצות, עליוניות ושמלות בהשראת הפריט המדובר, שבשל הגזרה שלו אפשר לראות בו פיתרון קלאסי ואופנתי למזג האוויר הלימינאלי שבין החורף לקיץ.
קימונו-סטייל: 12 פריטים בהשראה אסייתית
1.3.2013 / 10:16