שם: Pinterest
לוקיישן: pinterest.com
משמעות השם: הכלאה בין Pin - נעץ באנגלית ו-Interest - עניין. ואכן, זה מה שהאתר עושה - מאפשר לכל אחד לנעוץ את ההשראה הוויזואלית שלו על לוח וירטואלי, ולחלוק בה עם העולם.
ז'אנר: רשת חברתית חדשה המשתלטת על העולם. הפעם בתפריט הדיגיטלי: שיתוף של תכנים מבוססי אימג'.
טריילר: פינטרסט לא הוקם כיעד אופנתי מוצהר. הוא פלטפורמה לשיתוף תוכן מכל סוג שהוא, אלא שבניגוד לגרסאות ותיקות דוגמת פייסבוק וטוויטר, הוא חזק בוויזואליות ולא בוורבליות. אפשר להסתכל עליו כגרסה הדיגיטלית של לוח השעם האהוב, אליו מוצמדים גזרי עיתונים, מדבקות, גלויות ותמונות. אלא שבמקום גזרי נייר עומדים לרשות המשתמשים בו מאגר אין סופי של קבצי תמונות מרחבי הרשת.
פינטרסט נמצא בשטח ממרץ 2010, אבל נראה שבחודשים האחרונים הוא הצליח להשתלט על כל חלקה וירטואלית טובה. בדצמבר 2011 למשל, מספר הצפיות בו הגיע ל-11 מיליון בשבוע אחד. בין ינואר 2012 לפברואר 2012 כמות הכניסות גדלה ב-50 אחוז.
בגלל המיקוד הוויזואלי של פינטרסט, תעשיית האופנה אימצה אותו אל קרבה בחום, ובחודשים האחרונים ניתן לראות כיצד בלוגרי אופנה, מגזינים ומותגים שונים, משתמשים בפינטרסט כדרך תקשור עם הקהילות שלהם. הרפר בזאר, Refinery 29 והמעצב Micahel Kors, הם רק קומץ מהדוגמאות למעורבות התעשייה בפינטרסט. בנוסף, יותר ויותר מותגי אופנה מוסיפים בחנויות המקוונות שלהם לצד האייקונים של פייסבוק וטוויטר, אייקון חדש של פינטרסט, כך שללייק ולטוויט מצטרף אח שלישי:
Pin.
במקביל לפחנטרסט בעל האופי הממוסד יותר, המגיע מכיוון התעשייה, אפשר לראות כיצד פשיוניסטות מרחבי הגלובוס משתמשים בפינטרסט כדרך לחלוק עם העולם את ההשראות האופנתיות שלהן. מי שיתנסה בקישוט אופנתי של לוח משלו יבין מדוע האתר גדל בקצב מטורף. הוא פשוט ממכר.
מה בפנים: למחפשים השראה אופנתית, פינטרסט הוא מכרה זהב אינסופי, אך מאחר והוא לא פלטפורמה ייעודית לאופנה, יש לברור את התוכן בינות להמוני לוחות עם תמונות של חתולים, סלבריטאים ללא חולצה ומתכונים.
הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא דרך מנוע החיפוש. אפשר לחפש לפי לוחות או לפי אנשים. חיפוש על פי לוח יכול להיות על כל נושא שבעולם: צעיפים, אופנה יפנית או קייט מידלטון. כל חיפוש שכזה יניב מאות או אלפי תמונות שגם יפנו לאתר ממנו הם נלקחו, בין אם מגזין אונלייני או חנות מקוונת.
האפשרות השנייה היא לפי אנשים, כלומר כל אותם Pinnersמייצרי לוחות. בדומה לטוויטר ואינסטגרם, גם בפינטרסט אפשר למצוא את קובעי הטעם והאנשים ששווה לעקוב אחרי הלוחות שלהם. כמו בפייסבוקי, חברי קהילת פינטרסט יכולים לעשות לייק ללוחות נבחרים, לכתוב הערות ולחלוק לוחות עם אותם אלו שעוקבים אחריהם.
פשיוניסטים שטרם עלו על פינטרסט, יגלו תוך דקות שיטוט ספורות שבין אם הם מחפשים השראה או רוצים לייצר השראה, פינטרסט הולך להפוך לנוכחות קבועה על המסך שלהם.