מישל אובמה מעוררת סערה בעקבות ראיון שהעניקה לקידום ספרה החדש "The Look". הפירסט ליידי בדימוס, שעדיין נחשבת לדמות משפיעה ומוערכת בארה"ב, דיברה על הבחירות האופנתיות שלה, וציינה שהיא מקפידה להכניס למלתחה שלה מעצבים אפרו-אמריקנים.
לדבריה, היא ממליצה לכולם להיות עם מודעות לגבי "את מי אנחנו מכניסות לארון הבגדים שלנו", ולהתמקד בתמיכה במעצבים שמייצגים קולות שונים ומגוונים בחברה. היא הוסיפה שהכוונה שלה לא לפסול מותגים מסוימים (מותגים של לבנים), אלא לייצר איזון, ולעודד שוויון במתן הזדמנויות ובייצוג בתעשיית האופנה.
Michelle Obama: I'm Mindful to Avoid White-Owned Brands and Everyone Else Should Too pic.twitter.com/bf8SMgaWRi
— TaraBull (@TaraBull) January 20, 2026
ברשת הופץ קטע מדבריה שגורם לאובמה להישמע כאילו היא מייעצת לא ללבוש מותגים "בבעלות לבנה" או מותגים "לא שחורים", כלומר של קבוצות אתניות אחרות.
הסערה כצפוי לא איחרה לבוא. חלק מהתגובות ברשתות החברתיות קראו לה גזענית, והאשימו אותה בשיסוי ואפלייה נגד מותגים שאינם שייכים ל"פיפל אוף קאלר". היו כאלו שכתבו (ובצדק): "תארו לכם מה היה קורה אם מלניה טראמפ היתה אומרת דברים כאלה, תחשבו איזו סערה היתה פורצת".
ספרה החדש מתחקה אחר אבולוציית הסטייל שלה כדמות ציבורית - החל מהתקופה שלפני הכניסה לבית הלבן, דרך הימים תחת הטייטל פירסט ליידי ועד לשנים שבאו אחרי. יחד עם הסטייליסטית הצמודה והשותפה לכתיבה, מרדית' קופ, היא הפכה לאחרונה כל ראיון יח"צ, אירוע חתימה על ספרים או השתתפות בפאנל להזדמנות לייצר רגע אופנתי בלתי נשכח.
מדובר במרתון לוקים יוצא דופן, כשהאחרון שבהם כלל שמלת טוויד בגוון בורדו עם פרנזים שובבים, שנשלפה לכבוד מישל מהמסלול של שאנל. היו גם חליפות מחויטות באדיבות בית האופנה הצרפתי, ואחריהן הגיעו שמלה צבעונית ושיקית של LOEWE ושמלה שחורה על-זמנית של המעצבת סימון רושה.
