לפני כחודש הוכרז באופן רשמי הנושא שילווה את תערוכת המט גאלה לשנת 2026, שנפתחת בערב שמוקדש כל כולו לאופנה טהורה ונחשב לאחד האירועים החשובים בקלנדר של תעשיית האופנה. מוזיאון המטרופוליטן לאמנות בניו יורק הכריז על תערוכה בשם "ג'ון גליאנו: אופקים" שתפתח במאי 2027 - מה שהוביל לרעידת אדמה של ממש. זאת, בשל ההחלטה לשים את מלוא הפוקוס על אחת הדמויות הסוערות, המבריקות והשנויות במחלוקת ביותר, המעצב ג'ון גליאנו.
הכרזה זו הצליחה להציף מחדש את הסערה סביב ההתבטאויות האנטישמיות של המעצב הבריטי בעבר, בגללן גם נאלץ לעזוב ב-2011 את תפקידו הבכיר כמנהל קריאייטיב של בית האופנה דיור. הבשורה גררה לא מעט ביקורות וקריאות של גורמי ממשל לבטל את התערוכה השנתית, כמו גם איומים לביטולי תרומות - שכידוע, נחשבות לחלק הגדול אם לא החשוב ביותר של האירוע.
בפוסט אינסטגרם שכלל הצהרה רשמית, פרסם לאחרונה גליאנו כי הודיע על ביטול התערוכה שתציין את עבודתו ופועלו כמעצב מוערך לאורך השנים, לאחר שעוררה ביקורת עקב הרשעתו הקודמת בהערות אנטישמיות. "לאחר מחשבה ודיון רבים עם כל המעורבים, החלטתי, בעצב רב, שעדיף שהתערוכה לא תתקיים כעת", כתב.
המעצב הבריטי פוטר מתפקידו כמנהל הקריאטיבי של דיור בשנת 2011 ונמצא אשם בהתעללות באוצר יהודי במסעדה בפריז. בית המשפט שמע גם כי הוא הטיח קללות גזעניות בחברתה, שמוצאה מדרום אסייתי ובאירוע נפרד הצהיר על אהבתו להיטלר. באותה תקופה, הוא התנצל על התנהגותו ועורך דינו האשים אותה ב"לחץ הקשור לעבודה ובהתמכרויות מרובות".
בהצהרתו האחרונה שב והדגיש: "אני נשאר אחראי באופן מלא לכאב שנגרם על ידי דבריי בעבר, ובמיוחד לכאב שגרמתי לקהילות היהודיות והאסייתיות, ואני עדיין מצטער מאוד. אני מבין שכפרה משמעותית אינה מושגת באמצעות תערוכה, הכרה מוסדית או מחווה פומבית אחת. זוהי אחריות מתמשכת, המודגמת באמצעות הקשבה, למידה והתנהגות לאורך זמן".
אירוע האופנה המצופה של השנה, שכידוע מתקיים ביום שני הראשון של חודש מאי מדי שנה, נפל הפעם על ה-3 במאי - במקרה גם מקביל ליום הזכרון לשואה ולגבורה. מקבוּל שעורר אף יותר את הסערה ברשתות ואת הקריאות לביטול הנשף. גליאנו הוסיף כי אינו רוצה שהוויכוח סביבו "יעמיד את המטרופוליטן במצב קשה או יסיח את הדעת מהעבודה המדהימה של מכון התלבושות" ואמר כי הוא מכיר ומכבד את העובדה ש"תערוכה שתכבד את עבודתי תהיה כואבת עבור חלק מהאנשים".
הצהרתו העדכנית של גליאנו מציינת 15 שנות פיכחות והחלמה מאלכוהוליזם והתמכרות. אנה וינטור, מנהלת המערכת העולמית של ווג, חברה בנאמני המטרופוליטן ויו"ר משותפת של גאלת המט, הביעה את תמיכתה בגליאנו. "החלטתו של ג'ון שהתערוכה המוקדשת לעבודתו לא תתקיים כרגע היא אמיצה מאוד ומשקפת את מי שהוא", אמרה.
