וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סיפורים מהעולם התחתון

חגית ברונסקי

30.6.2004 / 15:18

למה גברים לעולם לא יקנו אחד לשני תחתונים ומי בפריז מחליט איזה חזיות נלבש בישראל?

פעמיים בשנה יוצאים מיטב מעצבי ההלבשה התחתונה מרחבי העולם, וטסים לפריז לתערוכת "סלון הלונז'רי". קשה לדמיין פנטזיה מושלמת יותר, גם לגברים וגם לנשים. אלפי חזיות ותחתונים, בדי תחרה ודוגמיות הלבשה תחתונה מציגים את הטרנדים והאופנות לעונה הבאה.

מי שמחליט בפריז מה יוצג בתערוכה, ומה נלבש מתחת לבגדים, הוא לא פחות ולא יותר מ"איגוד הטרנדים" הבינלאומי. קשה להאמין, אבל יש אנשים שהעבודה שלהם היא להחליט מה בדיוק יהיו הטרנדים הבאים באופנה, ולהציג תחזיות כלליות וספציפיות לכל תחום: באילו בדים, צבעים וחומרים להשתמש כשבאים לעצב בגדי ים, בגדי ספורט, סריגים וכדומה.

ארז עמירן, מעצב הבית של יצרנית ההלבשה התחתונה גיבור סברינה, שנשלח ל"סלון הלונז'רי", שב משם אל חדר העבודה שלו, ושרטט במרץ את החזיות והתחתונים שילבשו בני ישראל בקיץ הנוכחי.

עלינו מ-75B ל-80 C

הבשורה המשמחת ביותר שהביא עמירן מפריז היא שהיקף החזה הלאומי עלה במידה שלמה! אם לפני 10 שנים היה הגודל הממוצע של חזה ישראלי 75B, הרי שהשנה הוא 80 C. יש לכך שתי סיבות, האחת היא התרבות הניתוחים להגדלת חזה, והשנייה היא שאנחנו פשוט אוכלות יותר, ועל כן מתמלאות יותר באזור החזה.

מבחינת ההבדלים בין צרכנית החזיות הצרפתית לרעותה הישראלית, הצרפתיות לוקחות בגדול. בתערוכה בפריז הושם דגש על תחרות ומחוכים, כי זה מה שהצרפתיות אוהבות, והדגמים הללו עברו התאמה לשוק הישראלי. מה שאומר בקיצור שהורידו מהם את רוב האלמנטים הסקסיים. מכאן, שאם טרם התמזמזתם עם צרפתייה, הרי שככל הנראה מתחת לבגדים היא מצויידת בחזייה ותחתונים במראה ה"בורדל" ובאווירת "מולין רוז'".

אצלנו בלבנט רווי החמסינים, אין סבלנות להזיע בתוך מחוכים בצבעי שחור, לבן ובורדו, והצרכנית הישראלית מעדיפה אופנה ספורטיבית ונוחה יותר, עם צבעוניות ססגונית. ככה זה, מעדיפות נוחות על פני סקסיות.

מי קונה למי תחתונים

בעבר הלא רחוק, נשים נהגו לקנות לגבר שלהן את התחתונים. היום, בעידן המטרוסקסאליות, הגבר החדש הוא זה שקונה לעצמו את התחתונים. ועוד אינפורמציה מלהיבה: בעבר, קניית ההלבשה התחתונה אצל גברים התבססה על האיכות והנוחות, וכך היינו נאלצות לספוג מראות קשים כמו תחתוני סבא ואוהלים צבאיים. היום, גברים מקדישים לכך יותר תשומת לב, ובוחרים גזרות וצבעים שמתאימים להם.

יחד עם זאת, לא הכל וורוד, גברים עדיין מתייחסים לקניית תחתונים כאל צורך ולא כאל צ'ופר: לא תתפסו גבר רוכש לעצמו סדרת תחתונים כי "היה לו יום קשה בעבודה". ובאותו עניין, גברים לעולם, לעולם, לעולם, לא יקנו אחד לשני תחתונים במתנה. אלא אם כן זה בצחוק. אכן, הומור במיטבו.

עוד קצת נתונים גבריים מפתיעים. מסקר שערכה גיבור-סברינה עולה, כי 5% מהגברים בגילאי 16-30 מעדיפים חוטיני, ו-40% מעדיפים תחתוני בוקסר. הנתון המרגש ביותר, שממש מצביע על התקדמות במגזר, הוא ש-25% מייחסים חשיבות לצבע התחתונים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully