הרבה אופטימיות ורצון טוב ליוו אותי לתצוגת האופנה של דן קסידי בגני התערוכה בתל אביב. העובדה שלראשונה מזה 25 שנה עורכת דן קסידי תצוגת אופנה, וההתרגשות שניכרה על פני המעצבים והמפיקים נסכו הרגשה שמשהו גדול ושונה עומד לקרות פה. התמלאתי תקווה שהנה, דן קסידי, שחרוטה בתודעתי עמוק עמוק בהקשר של שנות ה-80, עומדת לעבור פאזה.
ראפ בצרפתית
התצוגה נפתחה לצלילי שיר ראפ צרפתי ועל רקע חזית בית אירופאי מואר באור רך. על המסלול עלו דוגמניות שהציגו את הקו הרומנטי של קסידי. בין הפריטים המובילים נראו סריגי אייטיז בצבעים חזקים של טורקיז, בורדו וצהוב, שחשבתי שכבר לא אצטרך לפגוש עוד בימי חיי, שרוולונים שכבר מזמן איבדו מהרלוונטיות שלהם, וסריגים שהסתיימו בצווארון גולף נשפך. מה שעודד אותי היו גופיות סאטן במראה לנז'רי בשילובי סרטים ותחרות, והמחשופים הנדיבים והא-סימטריים שעיטרו חלק מהסריגים. על ההידוקים במותן בהשראת המחוכים הייתי מוותרת.
שטוזה מהאייטיז
השתדלתי לא להתייאש גם אחרי השטוזה הזו של האייטיז ישר לפרצוף. מיד הועלה של המסלול הקו האורבני, שכלל פריטי בייסיק במראה יומיומי. הדוגמניות עטו ז'קטי קורדרוי מקוצרים עד אימה עד לקו המותן ובגזרת ¾ עם כיסים אלכסוניים ומנצנצנים, בהשראת דולצ'ה וגבנה. כחלק תחתון כיכבו מכנסיים ישרים-מתרחבים, מכנסי צינור, ומכנסיים שהתיימרו להיות 7/8, אבל נעצרו אי שם באמצע הדרך סמוך לקרסול ורחוק מהעקב. גם אם אתן לקוחות אדוקות של דן קסידי, אתנסח בעדינות ואומר לכן שזה לא המקום לקנות ג'ינסים, אלא אם כן אתן מחפשות ג'ינסים חסרי כל ייחוד, שלא ניתן אפילו לכנות אותם 'קלאסיים', ובאורך בלתי אפשרי.
כתום נועז
הצלחתי לקחת נשימה עמוקה רק אחרי שאיתרתי את הבד המקסים והכי פחות שמרני על המסלול, הוא בד סאטן תכול עם פרחים גדולים ואדומים ממנו נגזרו חולצה עם צווארון קולר חושף כתפיים וחצאית רומנטית, ובזכות מעיל ניילון שרק הצבע הכתום הנועז הצליח להציל אותו. המוטיבים העיקריים השולטים היו כיווצים, רוכסנים ותיקתקים בדיוק כל מה שתזדקקו לו אם אתם בדרך להישאב במנהרת הזמן.
בגדי ערב שקופים
קו בגדי הערב נפתח בשמלת ערב שקופה, שחורה, לא סימטרית ומבהילה, עליה נשפכו מספר שרשראות מבריקות, ובתוספת הז'קטים המקוצרים עם חגורות מותן. מה שעזר לי לצאת מההלם היה מעיל דמוי עור בחום מעושן ובצווארון שמנת. חזרה לתהומות החושך שאבה אותי שמלת סריג בגזרת סטרפלס מבד רך ונוצתי, מכנסי פסים בגזרה ישרה ושרוולונים שקופים.
הרושם שנוצר הוא שמעצבי הקולקצייה התכוונו ליצור מראה מלא ניגודים: אורבני לצד רומנטי, מראה רך לצד מחוייט, שיק נוסטלגי לצד הייטקי וסגנון דרמטי לצד יומיומי. המסקנה הבלתי נמנעת היא שהם הרחיקו לכת עם הרצון הזה שלהם, ומה שהתקבל הוא בליל ניגודים שהצטופפו תחת מטריית האייטיז האימתנית, שאי אפשר היה לברוח ממנה, בטח לא כשיושבים בשורה הראשונה.
מחירים
מחירים:
מכנסיים: 329-199 ¤ חצאיות: 219-169 ¤
ג'קטים: 379-249 ¤ חולצות מכופתרות: 199-249 ¤
טי שירטים: 99-149 ¤ סריגים: 179-299 ¤ אביזרים: 99-169 ¤
