שמלות הנשף חוזרות, ובגדול. מה שהחל ב-2004 כטפטוף של שמלות שיפון עדינות, עשויות שכבות, סלסולים, ורקומות פאייטים הפך בקיץ האחרון לחצאיות בעלות נפח ומותן צרה, ושמלות נשיות עמוסות נצנצים מסאטן, של האלילות ההוליוודיות הקלאסיות מלוות בשכמיות נסיכותיות מפרווה.
המוטיב החוזר בשמלות הנשף הוא תשומת הלב שניתנת לפרטים הקטנים שבבגד: סרטים, פרחים, רקמה, פאייטים, חרוזים. ההתעסקות הזאת החזירה אל האופנה איזה עושר מענג שחסר בה בעונות קודמות, וחדווה מהזן שהרגשנו כשהיינו ילדות ומדדנו את הבגדים של אמא. איכשהו הצליחה הנשיות בגרסתה המשודרגת והעכשווית באופנה להיות בה בעת אלגנטית, סקסית ועל-זמנית. יש בה משהו שקורץ אל הדימוי הנשי המסורתי, על תווי הפייה המרחפת האופייניים לו, אבל גם משהו שמאתגר אותו וטוען אותו במשמעות חדשה, מלאת עוצמה עדכנית. ברור למדי שהאישה הנשית של 2004 יכולה גם לשלוף מפתח שבדי מכיס מעיל הפרווה שלה ולתקן את הצנרת, או להחליף גלגל בעודה לבושה בשמלת הסאטן הארוכה שלה.
חושפים כתפיים
ומה מצפה לנו בעונת הקיץ הקרבה ובאה? ובכן, מראה "הרטרו היפה" עדיין מושל בכיפה בשכבות של טול ושיפון וצבעוניות פסטלית מענגת. אחד המוטיבים החשובים בשמלות שנראה בקיץ הנוכחי הוא הסטרפלס, שחוזר על מנת להדגיש את הכתפיים הנשיות, וכן, גם קצת את הדקולטאז' (הלא הוא המחשוף). פרומו לסוגיית הסטרפלס ניתן היה למצוא בטקס גלובוס הזהב כשמיטב הבנות, ביניהן ניקול קידמן, שרליז תרון, סקרלט ג'והנסון וקייט הדסון, לבשו שמלות ערב נטולות כתפיות.
הנשיות ממשיכה לחגוג
מעבר לזה, הנשיות ממשיכה לחגוג בסלסולים דקיקים של בד נשפך דוגמה מצוינת לכך היתה השמלה המתוקה של קלואה שעטתה נטלי פורטמן בטקס. עוד נראה, שיבוצי אבנים טובות ויהלומים, כדוגמת השמלה של מישה בארטון מסדרת הקאלט המתהווה "The O.C", שלבשה שמלה מוצלחת ונוצצת מבית אזארו.
את השמלות הקסומות האלה כדאי ללבוש כל עוד קריר, בליווי ז'קט או קרדיגן קלילים בצבע תואם, שלא יגזלו תשומת לב מהעיקר; וברגע שיתחמם די והותר, ניתן יהיה לצוות להן לא רק את נעלי העקב בעלות החרטום המעוגל, שזכו לתהילה כבר בחורף האחרון, אלא גם ובעיקר נעליים שטוחות מכל הסוגים בלרינה, סנדלים וכפכפי אצבע שיעניקו להן מראה קצת יותר משוחרר ונערי.