זה נכון שהירושלמים הביאו לנו את קפה הלל ואת האומן 17, אבל בתחום האופנה, ירושלים עדיין נחשבת לפריפריה מוזנחת. למעט רשתות אופנה, קשה לומר שפועלת שם סצינת בגדים מסעירה, בטח לא של מעצבים צעירים. בנוף האופנתי הצחיח הזה פועל המעצב אבי הרוש, שהוא כנראה הגלית לוי של הבירה.
העיצובים של הרוש לשמלות כלה וערב חסרים מעט מהתחכום המינימליסטי של מעצבי צפון דיזנגוף, אבל בקטגוריית המעצבים שמייצרים שמלות מהז'אנר הנפוח והקצפתי יותר, הרוש בולט בכשרונו ובמקוריות שלו.
הרוש מצליח לייצר שמלות מרשימות, בצבעים עזים ובגזרות דרמטיות. הסוגייה של הטעם היא משנית. יש כאלו שאוהבות את המראה הזה ויש כאלה שפחות, אבל השורה התחתונה היא, שמי שחולמת להיראות ביום חתונתה כמו נסיכה, תוכל להגשים את משאלתה עם אחד הדגמים שלו.
מראה הערס האינטלקטואל
העיצובים של בגדי הגברים לפי הרוש זוכים גם כן לטיפול מהז'אנר היוקרתי-נוצץ, והוא מעצב רק בגדים לחתנים ולא בגדי קז'ואל. הרוש מגבה להשתמש בבדים מבריקים, והוא מעיד על עצמו שהוא מייצר לוק "מאפיונרי יוקרתי", שלא לומר "הערס האינטלקטואל". בעיני רוחו הוא מתאר את הכוכבים מסרטי המאפיה האיטלקיים, ובמסגרת זו הוא מוסיף לקולקציה מגבעות, פותח לדוגמנים את הכפתורים ודואג שהחזה שמציץ מתחת יהיה חלק ומשומן.
כמו אצל הנשים, המראה הזה אינו מתאים לכולם. תעשיית הביגוד לחתנים כוללת ברובה חליפות פשתן בצבעים טבעיים, או חליפות קלאסיות בצבעים כהים. ואולם, חתנים נטולי עכבות או כאלו עם חברה בעלת אופקים רחבים, יוכלו להמם את הרב עם חולצת משי עם פרחים אדומים וחגורה ירוקה מבריקה עם פאייטים.
הרוש לא למד עיצוב אופנה באופן רישמי, והוא עוסק בעיצוב אופנה כבר 19 שנה. הסיבה שהוא לא יורד לת"א היא, לדבריו, הרצון שלו להציע לירושלמים משהו אחר. בסטודיו שלו שממוקם מול הרבנות, הוא גם מעצב את השמלות וגם תופר אותן. ולמען אלו ששואלים את עצמם איזו סיבה יש להעדיף את ירושלים על פני צפון דיזנגוף, התשובה היא, שיש כנראה משהו בריחוק הזה מן העיר הגדולה, והוא זה שמאפשר ליצור בצורה קצת שונה מהמיינסטרים, אולי עם תעוזה גדולה או יותר או פשוט עם זווית אחרת. בדיוק כמו האומן 17.
מחירים:
שמלות כלה: 4,000-16,000 ש"ח
בגדי חתנים: 4,500-8,500 ש"ח
להשיג: סטודיו אבי הרוש, רחוב חבצלת 17, ירושלים.