בשנת 2000 התחילו להתקיים בתל אביב מכירות ביתיות של מעצבי אופנה צעירים, שמאסו בשיטות השיווק הרגילות והזמינו את הלקוחות אליהם לסטודיו, שלרוב היה פשוט סלון דירתם. חובבי אופנה שהגיעו, נהנו לפגוש את המעצבים פנים אל פנים ולחסוך את פערי התיווך שגוזרות החנויות. מאז זרמו הרבה מי ביוב אל הים והמכירות הביתיות הפכו למסחריות ואיבדו את זוהרן הראשוני. חובבי האופנה כבר לא מטריחים את עצמם לשפע המכירות שצצות על ידי אנשים שגילו את הפוטנציאל, לקחו בגדים ממעצבים, העלו את המחירים וגזרו לעצמם רווח נאה.
בשבת הקרובה, תתקיים מכירה בג'אפה בר ביפו, שנועדה להחזיר את המכירות לימי התום. היוזמה היא של חנות היד שניה השינקינאית "שתיים", שצירפה אליה את מיריק חממי ואילת צורי, בעלות המותג "מיק", אילנית שמיע, שהיתה מחלוצי המכירות הביתיות, ואת קארין טובי, שתיהן חברות בקואופרטיב "בעלות מלאכה" שברחוב בעלי מלאכה.
הכותרת של האירוע היא "mix & match" והיא מבטאת את הרעיון, שמאפיין במידה רבה את אופנת הרחוב התל אביבית - שילוב בין בגדי מעצבים לבגדי יד שנייה.
שמיע יוצרת פריטים שהם ONE OF בצורת עבודה של קולאז'ים; טובי מעצבת בגדים נשיים ובעלי קו נקי בצבעוניות סולידית; ו"מיק" הוא מותג שמייצר בגדים מעניינים, בשילוב עם הדפסים גרפיים ייחודיים. צורי מספרת, כי החיבור למכירה שיזמה חנות היד השנייה מתבטא בסגנון הלבוש שלה ושל שותפתה וכי בבגדים שלהם מוצאים הדים לווינטאג'. "אנחנו אוהבות לראות לקוחות שמצרפות את הבגדים שלנו לפריטים אחרים, לג'ינס שהיה של אבא וכאלה".
בשבת 10.12, בין 17:00-11:00 תתקיים מכירה מצומצמת של פריטים בג'אפה בר, רחוב יפת 30, פינת סמטת הזכוכית ביפו. המקום יציע תפריט מיוחד לרגל האירוע, כמו שמפניה ב-25 ש"ח, מולים מעושנים ב- 36 ש"ח ופלטת גבינות ב-50 ¤.
המכירה שהתייקרה
ענת אור
5.12.2005 / 9:21