וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חתימת הזהב: קים קרדשיאן באמת הרסה תיק בירקין נדיר?

עודכן לאחרונה: 4.10.2026 / 9:28

כשקים קיי התייצבה בהשקת קולאב סקימס x נייקי בשנגחאי, היא לבטח לא תכננה לעורר את חמתם של חובבי מותג העל "הרמס", כשחתמה על דגם תיק בירקין אקזוטי ונדיר. האם הרסה אותו או דווקא העלתה את ערכו, מי יזם את המהלך ומה בדיוק קרה שם? יש הסברים

מבחינת בנות שבט הקרדשיאנס, שבוע ללא רגע ויראלי שמטריף את הרשת הוא שבוע מבוזבז - בין אם הן תכננו אותו בעצמן ואם לאו. במקרה הנוכחי, הכל מתחיל מגחמה של ברנש סיני בשם ג'ייסון (@jason_xzzzz), אספן פריטי וינטג' והוט קוטור, ליצור רגע שיווקי ויראלי במגרש המשחקים הפרטי שלו, כלומר בשנגחאי - בה הוא מתגורר ופועל. ג'ייסון הוא הבעלים של חנות עצומה ומרשימה בשם ARCH COUTURE המתמחה בפריטים ארכיביים, קרי: פיסים ייחודיים במינם, נדירים ובעיקר בלתי נגישים בעליל למרבית בני האדם בעולם.

מספר חודשים קודם לכן, ג'ייסון רכש פריט אייקוני עבור האוסף הפרטי שלו ישירות מ-Kardashian Kloset - הלוא הוא עמוד האינסטגרם המפורסם (עם 2.1 מיליון עוקבים) וערוץ המסחר האלקטרוני הרשמי למכירה חוזרת של פריטי יוקרה, המנוהלים על ידי משפחת קרדשיאן-ג'נר. המדובר בשמלת הוט קוטור של בית האופנה דיור מקולקציית אביב-קיץ 1997 שבוצעה תחת שרביטו של ג'ון גליאנו. "נדירה מאוד ויקרה מאוד" כדבריו - והייתה שייכת לקרדשיאנית הראשית, קים, בכבודה ובעצמה.

לאחר שהשמלה הגיעה לידיו, ג'ייסון הגדיל לעשות כששלח אימייל לבדוק (להתחנן) אם יוכל לקבל את חתימת ידה של קים, "מאחר ומבחינתי היא כזו אייקון אופנה (עצומה)", כך תאר בריל מפורט שפרסם אמש. "אפילו אמרתי לה, כשהיא ביקרה אצלי בחנות בזמנו, שאני קונה המון דברים בגלל ההשפעה שלה (עלי)". המהלך אכן עבד לו, וג'ייסון קיבל לידיו גלויה עם הקדשה אישית פלוס חתימה בכתב ידה של קימי.

עוד בוואלה

השאלון שיעשה לכם סדר - מי המפלגה שהכי מתאימה לעמדות שלכם?

לכתבה המלאה

אספן הוינטג׳ ג׳ייסון ומשפחת קרדשיאן בבוטיק שלו בשנגחאי. 2026/צילום מסך, instagram/arch_couture_

אבל הוא לא התכוון לעצור שם. ברגע שגילה כי צפוי להתקיים איוונט מתוקשר בחנות של נייקי בשנגחאי בהשתתפות המשפחה מהמפורסמות בעולם, זאת לרגל הקולאב החדש עם סקימס (הבייבי של קים קיי) - הוא ניגש לשלב ב' של תכנית הפעולה שנרקחה במוחו. בתוך כך, משהבחור כבר מיודד כאמור עם המישפוחה, כל שנדרש מצידו היה לשלוח להם אימייל נוסף בו שאל "האם יש איזשהו סיכוי שקים והמשפחה יגיעו לבקר בבוטיק שלי?".

למרות שהוא הנמיך ציפיות, "מצד אחד לא האמנתי שקים (וקלואי, וכריס) יבואו", הוא דאג לעשות מניפסטינג נון-סטופ "כדי שזה יקרה". והפלא ופלא, היא אכן הגיעה! "זו הייתה חוויה כל כך מדהימה לבלות את כל אחר הצהריים איתן", הוא סיפר בהשתפכות ובהתרגשות שיא בחשבון האינסטגרם שלו. עוד באותו הערב, הקרדשיאנס הזמינו אותו להגיע למחרת לאירוע ההשקה של סקימס x נייקי.

נרגש וצוהל, ג'ייסון הזמין חבר להצטרף אליו כפלאס וואן שלו - חבר שהוא במקרה, או שלא, בעלים גאה לתיק בירקין בורדו מבריק מעור תנין, אשר שוויו מוערך בין 45,000 ל-88,000 דולרים בשוק היד השנייה והאספנות. אממה ונכון לכתיבת שורות אלה, שמו וזהותו של אותו "חבר" עדין בגדר אנונימיים. על אף שג'ייסון מתאר את התגלגלות העניינים באירוע ההשקה עצמו כ"ספונטניים", בחסות העובדה כי הוא שתה "קצת יותר מדי" וחש "אמיץ מספיק" - לנו זה לחלוטין מרגיש כמו תכנון קפדני (ודי גאוני) שהשניים תאמו מראש; בשיא האירוע, כשהוא אוחז בבירקין הנדיר, ג'ייסון ניגש אל קים ושאל: "יש סיכוי שתסכימי לחתום על התיק הזה?? הוא של חבר שלי והוא מעריץ מושבע שלך". אה, כמובן שהיה לו טוש מרקר זהב בשלוף. מעניין מאוד.

כך או כך, על פי התיעוד שצולם במלואו בווידאו - והפך אולטרה ויראלי, בדיוק כפי שהמשורר (הסיני) התכוון - ניכר כי מייסדת סקימס חתמה על חזית התיק האקזוטי ללא כל היסוס. טוב נו, אולי הייתה איזו פאוזה קטנטנה. אפילו נשמעה זורקת את המילים "חילול הקודש" לחלל האוויר. אך משג'ייסון הרגיע אותה שזה באמת מה שהחבריקו שלו רוצה, קימוש נאותה לחתום. לקינוח אף הוסיפה "XOXO".

בסופו של דבר, במקום שהבאזז התקשורתי יהיה סביב נחיתת קולאב סקימס x נייקי לראשונה בסין, כל הרשת ואשתו דנים בימים האחרונים על גורלו של תיק היד היקר במיוחד. בעוד שחלק פסקו כי החתימה לבטח הורידה מערכו משמעותית, אחרים גורסים כי דווקא זה מה שהופך אותו לפריט אספנות נדיר עוד יותר. מה שבטוח? ג'ייסון הוא המרוויח הגדול מכל הסיפור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully