וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אפילו השמלה שריססו על בלה חדיד העירומה לא הצליחה להציל את המותג הזה

5.11.2026 / 18:07

שמלה מרוססת, תיק שעשוי מאוויר ותצוגה בדיסנילנד הפכו את Coperni הפריזאי לאחד המותגים המדוברים בעולם. אלא שמאחורי הבאזז הסתתרו ירידה במכירות, משבר פיננסי ומאבקי שליטה שהובילו להפסקת הפעילות. מתברר שגם רגעים ויראליים שייכנסו לספרי ההיסטוריה לא מתורגמים לכסף

בספטמבר 2022 עלתה בלה חדיד כמעט עירומה על המסלול בשבוע האופנה בפריז. בתוך דקות, צוות מומחים מחברת Fabrican, האוחזים באקדחי התזה, ריססו עליה חומר לבן (סיב נוזלי, ליתר דיוק) שהפך לשמלה העוקבת אחרי קווי המתאר של גופה. הם סידרו את המחשוף, פתחו שסע בצד הרגל, והופ שלחו אותה לצעוד לאורך המסלול - בבגד שעד לפני רגע בכלל לא היה קיים. ארבע שנים מהרגע האייקוני-ויראלי ההוא, מותג האופנה הפריזאי Coperni שחתום עליו מנחית הודעה דרמטית.

בחסות פוסט באינסטגרם, המייסדים ארנו ואייאן וסבסטיאן מאייר, הודיעו אמש (רביעי) כי החברה הצרפתית שמפעילה את המותג, Coperni SAS, מפסיקה את פעילותה "לאחר חודשים של ניסיונות לפתור את הסכסוך עם Tomorrow, המפיצה הבלעדית ובעלת רוב המניות בחברה".

בלה חדיד כמעט עירומה על המסלול, רגע אייקוני-ויראלי | צפו

צוות מומחים האוחזים באקדחי התזה, ריססו עליה חומר לבן (סיב נוזלי) שהפך לשמלה העוקבת אחרי קווי המתאר של גופה/GettyImages, Estrop

מאייר, שהוביל את העיצוב, ואייאן, שניהל את הצד העסקי, הכירו בלימודי אופנה בפריז והקימו את Coperni Femme בשנת 2013. את השם שנתנו ללייבל העצמאי שלהם השניים שאלו מהאסטרונום ניקולאוס קופרניקוס, ברמיזה די ברורה לחיבתם לרעיונות המשנים את נקודת המבט.

אחרי זכייה בפרס של ANDAM והגעה לגמר פרס LVMH, השניים מונו ב-2015 למנהלים האמנותיים של קוראז' (Courreges) והקפיאו את המותג הפרטי. רק ב-2018 השיקו אותו מחדש, בקאמבק שהתאפיין בזיקה לפרטים אדריכליים ומשיכה לטכנולוגיה שהפכו לחלק בלתי נפרד מהזהות שלו.

ארבע שנים מהרגע ההוא, מותג האופנה הפריזאי מנחית הודעה דרמטית/GettyImages, Pierre Suu

בני הזוג ומייסדי המותג

לא רק חדיד היא זו שהעלתה את קופרני על הנס, היה כמובן גם את ה-Swipe; אותו תיק אובלי, שעוצב בהשראת פעולת ההחלקה לפתיחת האייפון, שהפך ללהיט כמו גם בסיס לניסויים בחומרים.

הוא קיבל גרסאות מזכוכית וממטאוריט, עד שב-2024 הגיעה גם גרסת Air Swipe מאירוג'ל, חומר שמורכב מ-99% אוויר ו-1% זכוכית. המשקל הכולל? עמד על 33 גרם בלבד.

תיק Air Swipe מאירוג'ל, חומר שמורכב מ-99% אוויר ו-1% זכוכית

עוד רגעים זכורים שהמייסדים ההרפתקנים סיפקו כוללים את הופעת הכלבים הרובוטיים של Boston Dynamics על המסלול, ובאוקטובר 2024 הצמד העביר את תצוגת אביב-קיץ 2025 לדיסנילנד פריז.

היו שם תיקי Swipe עם אוזני מיקי מאוס ואת קיילי ג'נר שסגרה את הערב בשמלת א-לה נשף שחורה בציוות כפפות אופרה. במילים אחרות, קופרני ידעו להשאיר אותנו עם היד על הסמארטפון. גם ללא כל השטיקים והטריקים, קופרני פשוט עיצבו סילואטות יפהפיות (ראו ערך קולקציית אביב-קיץ 2026), או לכל הפחות גרמו לכולנו להסתכל, לחשוב, בשנית. ממכנסי ג'ינס א-סימטריים בהם רגל אחת ארוכה והשנייה באורך שורטס, ועד בלייזר שהוא בכלל אוברול בדמות חיתול.

כשקיילי ג'נר סגרה את התצוגה בדיסנילנד

אלא שמאחורי האימג'ים המטריפים בואכה וויראליים התקיימה מערכת יחסים עסקית מורכבת. מאז 2019 הייתה Tomorrow גם בעלת השליטה וגם המפיצה הבלעדית. ההכנסות הסיטונאיות עברו דרכה, והיא העבירה לחברה המפעילה תמלוגים, תשלומי רישוי והחזרים על הוצאות. לטענת המייסדים, התשלומים שהגיעו להם נעצרו במשך חודשים, והסטודיו נותר בלי המשאבים הדרושים לפעילותו, כך על פי פרסום של BOF. על התצוגה בפריז בחודש מרץ האחרון קופרני כבר נאלצו לוותר, ויוני נכנסו להליך הבראה בפיקוח בית המשפט.

כל קולקציה הציגה עיצוב מעלף

הנתונים שמביא מגזין nss (פלטפורמת פרסום דיגיטלי ואקו-סיסטם מדיה אירופי מוביל) מוסיפים עוד שכבה לסיפור. לפי דיווחו, המבוסס על מסמכי ההליך, מכירות המותג בכ-28% בתוך שנתיים, בתקופה שבה קופרני המשיכה לייצר כותרות, באז ונחשקות. גם החברה התפעולית עברה בעצמה מרווח להפסד ב-2025, כשהוצאותיה שחקו את ההכנסות. הנתונים הללו מצביעים על עסק שנכנס לסכסוך כשהוא כבר נתון ללחץ מסחרי.

מכנסיים א-סימטריים (לא לכל אחת)

במהלך המשבר נרכשה Tomorrow בידי Progetto 11, חברת האם של קבוצת המסחר המקוון האיטלקית The Level Group. על פי דיווחים של ווג ו-BOF, הרוכשת מסרה כי כשהגיעה כבר מצאה עסק שסבל ממחסור במימון וממחלוקות סביב הבעלות והניהול. ואייאן ומאייר ניסו לרכוש בחזרה את המותג, אך לא הגיעו לכדי הסכם.

הקושי היה טמון גם במבנה העסקי. בעוד שהצוותים והפעילות היומיומית ישבו בחברה הצרפתית, הזכויות במותג הוחזקו בחברה בריטית נפרדת, שגם היא בשליטת Tomorrow, כך על פי מגזין nss. הפיצול הזה סיבך את האפשרות להחזיר את העסק לידי מייסדיו. תתפלאו, אך רכישת הסטודיו, העובדים והפעילות אינה מקנה אוטומטית שליטה בשם שמתנוסס על התווית.

בלייזר שהוא אוברול

מכאן עולה גם הסיפור הרחב יותר של קופרני. שותף שמביא מימון, ייצור וגישה לחנויות בעולם יכול להאיץ מאוד את הצמיחה של מותג צעיר. אממה, כשהוא מחזיק גם בשליטה וגם בכסף שנכנס מהמכירות, נוצרת תלות שקשה להיחלץ ממנה בזמן משבר. במקביל, הירידה במכירות מראה כמה עבודה נדרשת כדי להפוך תשומת לב עולמית להכנסות שמכסות שכר, פיתוח וייצור לאורך זמן. כי היי, גם מותג שמצליח לרתק את כל הפיד צריך למכור מספיק בגדים ותיקים בין תצוגה לתצוגה.

את הודעתם אמש חתמו ואייאן ומאייר ב"נתראה בקרוב". משמע, הביעו רצון להמשיך ליצור ולחדש, שלא לומר רמזו על מיזם חדש שעתיד לבוא?

והנעליים? למות

עד לכתיבת שורות אלה, לא ברור אם בעלי השליטה יבקשו להמשיך להשתמש בשם קופרני. בינתיים, הדואו שסיפק כותרות, חידושים ורגעים בלתי נשכחים, נפרד מהפעילות שבנה במשך שנים במו ידיהם ומוחם הקודח. נותר רק לקוות שהיוצרות עוד יתהפכו ויהיה פה סוף מהאגדות, כזה שכולל אביר על סוס לבן - קרי משקיע עם כיסים עמוקים - שיציל איכשהו את המצב, אותם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully