וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רצח, סמים, מס וגניבות: הדוגמניות המפורסמות שהסתבכו עם החוק

עודכן לאחרונה: 30.10.2025 / 16:17

פרשת החשד לרצח ומעורבותה של "דוגמנית מפורסמת" השבוע הצליחה לעורר את סקרנותם של חובבי הג'וס האפל - חזרנו אחורה בזמן לכל אותן דוגמניות כאלה ואחרות ששמן נקשר לעבירות פלילות על כל גווניהן | מנעמי קמפבל וקייט מוס ועד שחר חיון וציפי רפאלי - היר וי גו!

./.

פרשת הדוגמנית המפורסמת שעלתה לכותרות בשבוע האחרון, הצליחה לעורר את סקרנותם של חובבי הג'וס האפל. החקירה סביב מותו של הגבר בדירתה של עלמת החן בפתח תקווה ממשיכה לעורר הדים - לא רק בשל זהות המעורבים, אלא גם בשל סיפור חייו הטראגי של הקורבן.

ובכל זאת, אין ספק שכשספקי התקשורת מחליטים להפיץ את הטייטל "דוגמנית מוכרת" בתעשיית הבידור, התיק בהחלט נהיה הרבה יותר ספייסי. כל הסיפור הזה סיפק לנו פלאשבק רציני לכל אותם דיווחים שזרקו אותנו לתיקים, תביעות, חשדות של דוגמניות מפורסמות (אבל מפורסמות באמת) ששמן נקשר בעבירות פליליות כאלה ואחרות | רצח, גניבה, סמים, נהיגה בשכרות, עבירות מס, קללות ואלימות, מאסר ושות' - היר וי גו!

פרשת "הדוגמנית המפורסמת" בעקבות רצח בפתח תקווה עוררה את סקרנותם של חובבי הג'וס האפל/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

נעמי קמפבל (55)

החשד: מעשי אלימות, תקיפת עוזרים ואנשי צוות.
הטופמודל האייקונית שהפכה לשם דבר אי שם באייטיז, אוחזת במספר הרשעות בגינן מילאה עבודות שירות ואף סיפקה התנצלות פומבית. באמת שאי אפשר לספור ביד אחת (גם לא שתיים) את הפעמים בהם הסתבכה עם החוק בעקבות התקפי זעם. אך מקרה אחד מספר על כך שקמפבל הואשמה בהכאת העוזרת שלה ג'ורג'ינה גלאניס במהלך התקף עצבים רציני, בזמן שהות בטורונטו לצילומי הסרט "Prisoner of Love" בשנת 1998. באותה תקופה קמפבל נשבעה לעזוב את מסלולי הדוגמנות ואמרה שהמקצוע מלחיץ אותה.

נעמי קמפבל/GettyImages, Dave Benett

שחר חיון (25)

החשד: השתלטות על מיזם עסקי.
השחקנית והדוגמנית הישראלית יצאה לאור עם מיזם סידורי תפילה אישיים, שהגיעו בין היתר אל פתח ביתם של כל סלבריטאי הביצה המקומית. בחודש אוגוסט האחרון, נודע כי חיון נתבעה בסך רבע מיליון שקלים על ידי שותפה לשעבר, אילן שמולביץ'. הטענה היא השתלטות מוחלטת על העסק, ניתוקו של הקולגה מהמערכות, הוצאת ציוד, סחורה וידע, הצגת מצג שווא של עסק מפסיד והדחתו שלא כדין.

סידורי תפילה בחסות שחר חיון

קייט מוס (51)

החשד: סמים, סמים ועוד סמים.
הסאגה ארוכת השנים של התמכרותה לסמים לכאורה של קייט מוס ככל הנראה לעולם לא תראה את הקץ. דוגמנית העל שהייתה הסמל להרואין שיק של הניינטיז ידועה גם בחיבתה האמיתית לסמים קשים, אם כי קוקאין הוא יותר הבחירה שלה מאשר הרואין. היא נתפסה לא פעם ולא פעמיים בתיעודים שונים, בצילומים שהגיעו לאנשי החוק - בהם עושה שימוש לא חוקי בסמים. בספטמבר 2005, פורסם סרטון שבו נראתה מוס מסניפה קוק, מה שהוביל לפגיעה קשה בקריירה שלה ולביטול חוזים עם חברות כמו שאנל, H&M וברברי. בעקבות הפרשה, הגישה מוס תביעה נגד העיתון שפרסם את הסרטון וזכתה. וזה ממש קצה המזלג.

ציפי ובר רפאלי

החשד: עבירות מס
ציפי, אימה של הדוגמנית בר רפאלי, שבעצמה עסקה בתחום בצעירותה - השתחררה בחודש מאי 2021 מכלא נווה תרצה, לאחר שעונשה קוצר מ-16 חודשי מאסר לכשמונה חודשים בלבד. היא החלה לרצות את עונשה לאחר שהיא ובתה בר הודו והורשעו באשמת עבירות מס. בהסדר טיעון עם הפרקליטות ביוני 2020, הוסכם שציפי רפאלי תיכנס כאמור לכלא למשך 16 חודשים ובר רפאלי תרצה תשעה חודשי עבודות שירות. בנוסף, על כל אחת מהן הוטל קנס של 2.5 מיליון שקלים.

יום השחרור מכלא נווה תרצה, 2021. הרפאלי'ס/ראובן קסטרו

לינדזי לוהן (39)

החשד: עבירות של שימוש בחומרים אסורים, גניבה.
הייתה תקופה לפני כעשור פלוס, בו היה נדמה שלינדזי לוהן די נהנית מהאין-אנד-אאוט מבתי הסוהר. השחקנית שחוטאת לסירוגין בקמפיינים ועבודות דוגמנות מזדמנות, התייצבה ביולי 2010 בשימוע על הפרת תנאי המבחן שנקבעו לה בגין עבירות של שימוש בחומרים אסורים שביצעה כשלוש שנים לפני כן. בית המשפט גזר על לוהן עונש מאסר של 90 יום במצטבר ודרישה להתייצב בתכנית גמילה, מה שהוביל לפריצת בכי מצידה בהישמע גזר הדין. ובכן, הדמעות הללו נשכחו מהר, שכן שנה לאחר מכן הכוכבת ההוליוודית הסתבכה בתקריות דומות - ששוב הובילו אותה אל אחורי סורג ובריח.

אם כל זה לא היה מספיק בפברואר 2011 הגיעה השחקנית המפורסמת לדיון בבית בלוס אנג'לס, לאחר שהואשמה בגניבה חמורה בגין גניבת שרשרת בשווי 2,500 דולרים מחנות תכשיטים בשכונת וניס, קליפורניה.

לינדזי לוהן בהגעתה לדיון בבית משפט באל.איי, 2011/GettyImages, Kevork Djansezian

אסתי גינזבורג (35)

החשד: חובות כספיים.
שמה של הדוגמנית הישראלית נקשר למשפטים שונים בעיקר דרך בעלה, עדי קייזמן. כידוע, לפני כחמש שנים גינזבורג ובעלה ארזו את חפציהם ועזבו את הארץ יחד עם הילדודס. על פי הדיווחים, הקאפל נקלע לחובות ענק, בין היתר לאיש יחסי הציבור רני רהב, שתקף את השניים לא פעם לאורך התקופה. לפני כשנתיים קייזמן הסתבך גם בארה"ב, כשנעצר במיאמי בגין עבירה מדרגה שלישית. בית המשפט פסק כי קייזמן ישלם סכומים משמעותיים בתביעות שונות, כולל תביעתו של רהב בסך כ-11 מיליון שקלים ותביעה של יזמים על סך כ-6 מיליון שקלים. בנוסף, גינזבורג וקייזמן נתבעו ב-2019 על ידי עובדת משק בית לשעבר בסך כ-214 אלף שקלים.

וינונה ריידר (54)

החשד: גניבה וונדליזם.
לפני הכל, אנחנו חייבות להודות שמעשי הגניבה של השחקנית - שדגמנה בעברה עבור כמה מהקמפיינים של בתי האופנה הנחשבים (היי מארק ג'ייקובס) - הם די אייקונים. סורי נוט סורי. ההאשמות נגדה מתייחסות לתקרית שחלה בדצמבר 2001, לאחר שנצפתה גונבת בגדים בשווי של כ-5,500 דולרים מחנות הכלבו היוקרתית "סאקס" בבוורלי הילס. התביעה טענה שהגניבה תוכננה מראש ואף שנשאה עמה מספריים לסיוע בגזירת התגיות. ריידר הורשעה בגניבה ובונדליזם, אך זוכתה מאשמת פריצה - לאחר שנטען כי נדרשה לקחת את הבגדים כהכנה לתפקיד בסרט וכי אנשי האבטחה ניסו להפלילה. עונש המקסימום היה שלוש שנות מאסר. בשנת 2008, היא שוב הואשמה בגניבה, הפעם של תכשירי איפור מחנות אחרת בהוליווד.

גנבה מסאקס? וינונה ריידר בבית המשפט בבברלי הילס/AP, Nick Ut

עוד בוואלה

עשור אחרי: לא תאמינו איך נראה היום הפושע החתיך בעולם, ג'רמי מיקס

לכתבה המלאה

ג'רמי מיקס (41) האסיר החתיך

החשד: סקסיות מוגזמת. סתם - שוד מזוין.
אם פניו של מיקס אינן מוכרות לכן, יש פה תקלה רצינית. במקרה שלו השתלשלות האירועים הפוכה לגמרי: ג'רמי מיקס הפך בשנת 2014 למפורסם בקנה מידה בינלאומי לאחר שתמונת המעצר שלו הופצה תחת הקפשן: "האסיר החתיך בעולם" והפכה ויראלית ברשתות החברתיות. ההתלהבות הסושיאלית הפכה אותו לסנסציה, מה שהוביל אותו לקטוף קמפיינים שווים ביותר והתמנגלות עם אנשי תעשיית האופנה לאחר שחרורו מהכלא ב-2016. הכלא שינה את חייו, הוא חתם על חוזי דוגמנות (היה גם שת"פ עם קרולינה למקה ובר רפאלי) ודי מהר הפך למקצוען בתחומו. היום כבר חי לו כמה שנים טובות בכיף באחוזתו, לצד רכב יוקרה צמוד.

יפה שזה פשע. ג'רמי מיקס "האסיר החתיך"/GettyImages

ארלט ריצ'י

החשד: העלמת מס והלבנת הון.
היא אמנם לא עוסקת בדוגמנות, אך אילן היוחסין של ארלט ריצ'י מספיק בהחלט כדי להיכלל ברשימה זו. שמה של המולטי מיליונרית שמחזיקה בבעלות על בית האופנה הצרפתי, נינה ריצ'י (נכדתה של ריצ'י המקורית) נקשר לעבירות בגין העלמת מס והלבנת הון ב-2015 - בסופן נידונה לשנת מאסר ועוד שנתיים על תנאי. מעבר לכך, נרשמה תביעה משפטית נגד לנקסטר ויבואנית נינה ריצ'י, על סך 35 מיליון שקלים, בנוסף לתביעה נוספת בסך 20 מיליון שקלים עקב הפסקת יחסים עסקיים.

ריצ'י עוזבת את בית המשפט בפריז לאחר היום הראשון של משפטה בגין הונאת מס, 2015/GettyImages, Frederic Stevens

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully